Денеска на 83. годишна возраст почина еден од најдобрите фудбалери на Вардар во педесетите и шеесеттите години од минатиот век, Мирко Илиевски. Тој настапуваше за нашиот најтрофеен клуб од 1956 до 1964 година и за тој период одигра преку 300 мечеви за Вардар.

Илиевски е запишан со златни букви во изторијата на Вардар, затоа што во беше дел од освојувањето на купот на Маршалот во поранешна Југославија во 1961 година против тимот на Вараждин. Тој беше асистент на првиот, а стрелец на вториот гол во финалниот натпревар одигран во Белград.

 

sportmedia.mk