Јудиј Седих, поранешен фрлач на кладиво, почина во 66. година од животот.

Седих починал неочекувано, откако му застанало срцето.

Роден е во Новочекарс 1955 година, но рано се преселил во Украина. После падот на СССР се одлулил да живее во Франција.

Во 1976 година на ОИ во Монтреал освои еден, а подоцна во 1980 година во Москва уште еден златен медал.

sportmedia.mk