Хајруш Синани, легендарниот тренер по борење, и еден од создавачите на легендарниот Шабан Трстена, почина утрово по тешко боледување.

Од него се прости и Шабан Трстена на социјалните мрежи.

„Со голема тага ја прочитав пораката добиена утрово дека почина Хајруш Синани. Вчера бев во негова посета. Горд сум што го познавав и што го имав за тренер. 20 години бевме заедно во овој спорт во многу тешки моменти, но никогаш не се откажавме од желбата со златни букви да ја испишеме историјата на овој спорт“, напиша Трстена.

Të Allahut jemk dhe tek Ai do të kthehemi. Padyshim se shpirtërat tona janë në pronën e Tij!
Të dashur miqë dhe njerëz…

Posted by Shaban Trstena on Wednesday, April 21, 2021

sportmedia.mk