Роберто Гарсија Парондо, шпанскиот стратег кој нам ни е многу добро познат од времето кога работеше во Вардар, сега ќе биде тренер на тимот на Мелсунген во Бундеслигата.

Клубот го ангажираше Парондо по смената на тренерската функција, односно слабиот старт на новото првенство. Парондо во исто време ќе остане и селектор на селекцијата на Египет функција која ја извршуваше во изминатиот период.

 

sportmedia.mk