Италијанската Парма по долги години на голгота, банкрот, играчки егзодус, промени на раководство, на структура и начин на работење, конечно, се врати во Серија А и пробува да ги оживее славните денови. Истовремено „жолто-сините“ работат на проектот за нов стадио кој го прикажаа на својата интернет страница.
Проектот е на архитектот Алесандро Зополини, а истиот го доработува „Krause Group“. Ако нема некои проблеми изградбата на стадионот ќе почне идната година.


sportmedia.mk