Пред секој натпревар во Турција се интонира националната химна. Но, она што ги изненади сите е мрдањето со усните на Озил за време на интонираањето на последниот натпревар.

Ова наиде на револт кај Германците, со оглед дека тој никогаш не ја пеел химната на Германија кога настапуваше во дресот на „елфот“.

На прашање зошто не ја пее химната, тој одговорил „Се молам“. Гневот е уште поголем кога пред некое време Озил одговори дека не ја знаел турската химна.


sportmedia.mk