Квалификациите за Евробаскетот 2022 завршија, Македонија не успеа да избори пласман на завршницата иако на решавачкиот турнир во Перм оствари две победи. За жал македонскиот национален тим нема да го гледаме на континенталниот шампионат кој ќе се одржи во четири држави Чешка, Грузија, Италија и Германија.

Ова се 24-те учеснички на завршниот турнир.

Од поранешните Ју-републики тука се Хрватска, БиХ, Словенија и Србија, потоа Чешка, Грузија, Украина, Финска, Белгија, Холандија, Франција, Велика Британија, Германија, Италија, Грција, Израел, Шпанија, Русија, Полска, Унгарија, Турција, Бугарија, Естонија, Литванија.

sportmedia.mk