Сите 24 репрезентации ги објавија списоците со играчи на кои сметаат за Европското првенство 2020 година што ќе се одржи од 11 јуни до 11 јули. Сите селектори имаа рок до 1 јуни на полноќ да ги потврдат тимовите и да одберат 26 фудбалери кои ќе настапат на континенталниот шампионат.

Сепак дозволено е да се направи измена(измени) пред првиот меч на турнирот во случај на сериозна повреда или зараза со Ковид-19. Но штом почне турнирот нема повеќе право на измени.

Ова се потврдените тимови за ЕП 2020. Што мислите кој го има најсилниот.

СПИСОКОТ НА СИТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ОВДЕ

sportmedia.mk