По завршувањето на сите натпревари од последната рунда од групната фаза на Европското првенство, веќе станаа познати сите парови за 1/8 финалето на турнирот.

Амстердам: Велс – Данска (26 јуни – 18.00)

Лондон: Италија – Австрија (26 јуни – 21.00)

Будимпешта: Холандија – Чешка (27 јуни – 18.00)

Севилја: Белгија – Португалија (27 јуни – 21.00)

Копенхаген: Хрватска – Шпанија (28 јуни – 18.00)

Букурешт: Франција – Швајцарија (28 јуни – 21.00)

Лондон: Англија – Германија (29 јуни -18.00)

Глазгов: Шведска – Украина (29 јуни – 21.00)

 

sportmedia.mk