Олимписките игри во Токио требаше да се одржат во 2020 година па беа одложени за 2021, а сега домаќинот објави дека официјално ќе биде забрането странски навивачи да ги посетат натпреварите односно борилиштата. Се во насока Јапонија максимално да се заштити од нова зараза од коронавирусот, одлучено е на овие игри да не присуствуваат странски навивачи.

Се би било тоа во ред, доколку не се продадени веќе 900.000 билети за разноразни натпревари од програмата на Олимписките, но и на Параолимписките игри кои следуваат потоа.

Сега, организаторот ќе мора да рефундира поголем дел од нив затоа што се купени од странци. Со тоа Олимпискиот комитет на Јапонија ќе биде во загуба од милиони, но очигледно дека заштитата од вирусот во моментов е најважна.

 

sportmedia.mk