Изминатиов викенд во организација се одржа и 53. Издание на државниот шампионат на Македонија во традиционално карате. Првенството на кое учество земаа 15 клуба со 76 натпреварувачи се одржа во кати и тоа во категорија на сениори-јуниори, кадети и деца.

Во сениорска-јуниорска конкуренција шампиони станаа Спасе Стојанов од КК Шихан од Струмица и Мила Саздова од КК Работнички. Во конкуренција на кадети шампиони на Македонија се Иван Пиневски од КК Работнички и Мила Младеновска од КК Работнички.

 

sportmedia.mk