Каков успех за селекцијата на Австралија. Момците на оваа репрезентација ја победија Данска и се пласираа во следната фаза на Мундијалот. Иако во нивната земја, во далечната Австралија кога заврши мечот беше рано наутро, околу 03.30 часот и како со интерес се следеше натпреварот на некои места и пред видеобимовите.

Моментално во Австралија се слави и тоа на големо, цела Австралија е на нозе, Австралија “ГОРИ“ од еуфорија и “бакљади“.


sportmedia.mk