Шокантни најави во врска со добивањето на ваучери кога станува збор за Вардар 1961. Имено овој клуб според пропозициите на АМС, нема право на ваква државна помош со оглед а тоа дека станува збор за нов субјект, а познато е дека клубот и тоа како се надеваше на овие средства, барем се надеваше раководството на клубот на чело со Михајло Михајловски.

Имено пропозициите се јасни, тука нема дилеми. Секој клуб кој може да се најде на листата за добивање ваучери мора да има најмалку две години минато во системот на натпреварување, а на овој Вардар 1961 оваа година му е прва. Значи не го исполнува првиот и најглавниот услов за добивање на вава помош.

Повеќе од јасно е дека ова ќе биде голем удар за сите во Вардар 1961.

Сепак сите детали околу овој проблем со кој се соочуваат “црвено – црните“ ќе се знаат во наредните денови кога Агенцијата за млади и спорт јавно ќе ја обзнани листата на клубови кои ќе добијат ваучери.

sportmedia.mk