СП во ракомет

Нема ПЈР - само МАКЕДОНИЈА!

Македонија во Светската ракометна федерација (ИХФ) е примена под името ПЈР Македонија, на официјалниот автобус на нашата репрезентација пишува само Македонија.

По реакцијата од македонскиот табор од вчера автобусот кој ги вози ракометарите до тренинг и натпревар во салата и назад до хотелот, кој е 20 километри надвор од градот, пишува само МАКЕДОНИЈА.

На официјалните паноа, графиката на шампионатот и официјалната веб страница секаде се водиме како ПЈР Македонија.

Фото: Гол.мк

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари