Црногорскиот интернацииналец Милан Јеловац кој последно бил дел од клубот „Иглс“ од Малдивите, добил отказ затоа што не сакал да ја прими вакцината која ја одредила владата и фудбалскиот сојуз на таа држава.

Автоматски добил отказ, затоа што „Астра Зенека“ вакцината била заджителна за сите кои во моментов се наоѓаат на островот.

„Не бев само јас и другите странци во клубовите не сакаа да ја примат таа вакцина“ – изјави Јеловац по отказот.

 

sportmedia.mk