НБА тимот Торонто заработи казна во висина од 25.000 долари поради непочитување на правилата на лигата за регулирање на одморот кај кошаркарите. Репторс решија да ги одморат Кајл Лаури, Паскал Сиакам и О Џи Ануноби во мечот со Орландо во петокот, и покрај фактот дека сите тројца играчи беа здрави.

Поради пандемијата на коронавирус, лигата им дозволува на играчите ветерани да пропуштат еден од два натпревари, доколку тимот одигра два натпревари за два дена, но Торонто немаа настап од средата, па тројцата играчи не смееја да добијат одмор.

sportmedia.mk