Често се случува во ракометот за време на нападот да се извади голманот и да се уфрли нов играч. Но колку ова може да биде корисно толку е и опасно затоа што остава празен гол и можност за лесен погодок.

Тоа се докажало и во ситуацијата од видеото, кога оваа ракометарка се запишала во листата на невозможните, ама не голови, туку промашувања.

Погледнете: