Од Варшава, Марија Ковачева 

Враќањето на Металург за Скопје е одложено за еден ден. Поради недоразбирање со авио-компанијата околу ПЦР тестот, на експедицијата на македонскиот тим не и беше дозволено да полета од Варшава за Франкфурт.

Во меѓувреме најдено е решение. Најсигурна варијанта е Истанбул, летот е утре после пладне, Металург ќе преспие во хотелот “Мериот”, кој е во склоп на аеродромот во Варшава.

Оливер Димитриоски и неговите избраници ќе имаат кратко време за подготовка за дуелот во Чеховски Медведи, кој се игра на 20 овој месец.

sportmedia.mk