Македонската судиска двојка Ѓорѓи Начевски и Славе Николов ќе бидат дел од Олимписките игри во Токио. Оваа информација веќе беше најавена, но сега доби официјална потврда.

Начевски и Николов постојано се во европскиот и светскиот крем, тие се едни од најдобрите судии во ракометниот свет, па поканата да ја делат правдата на ОИ не е за изненадување.

За најдобрите македонски судии ова ќе биде трето учество на Игрите, претходно беа дел од трунирите во Лондо 2012 и Рио де Жанерио 2016 година.

 

sportmedia.mk