На дуелот Украина – Македонија кој што се одигра во четвртокот, беа срушени две традици на Европските првенства.

Имено, тоа е прв натпревар на сите досегашни Европски првенства на кој беа промашени два пенали на двете страни. Досега такво нешто се нема случено.

А, пак, Езџјан Алиоски е прв играч на Европските првенства кој погодил веднаш по утнат пенал. Верувале или не, никому досега не му успеало тоа, но еве на тој натпревар беа срушени овие две традици.

sportmedia.mk