Кога заработуваш 16 милиони евра годишно, тогаш што се 200 или 300 илјади евра да дадеш за да купиш Ферари, автомобил од соништата. Тоа го стори Маркињос, еден од најдобрите фудбалери на ПСЖ.

Сепак неговото Ферари му седи во гаража и му фаќа прашина, зошто е тоа така свој коментар има самиот фудбалер.

За разлика од моите соиграчи кои на тренинг доаѓаат со свои автомобили, јас доаѓам со такси. Искрено досадно ми е да возам, досадно ми е да го возам Ферарито и затоа ми седи го гаража. Ретки се случаевите кога ќе го извадам од гаража. Инаку го купив кога дојдов во ПСЖ, тогаш си реков себе си – Тоа е тоа, ете си успеал!“ посочи Маркињос.

sportmedia.mk