Иако стартуваше од првата позиција, Квартаро трката во Ле Ман за време на МОТО ГП ја доби Џек Милер. Со тоа Милер ја одзеде можноста Квартаро да се израдува на победата и да избие на првата позиција во генералниот пласман, а на крајот ја заврши на третото место, додека втор беше неговиот сонародник Зарко.

Водечкиот во генералниот пласман Бањаиа ја заврши трката како четврти. Втор во генералниот пласман е Квартаро, додека Вињалес е трет.

sportmedia.mk