Лука Мордиќ трет месец по ред е прогласен за најдобар фудбалер на тимот на Реал Мадрид.

Искусниот хрват, и покрај годините сеуште е број еден во средината на теренот на својот клуб, и нема намера да падне во формата, и авотматски во втор план. Напротив, и натаму е алфа и омега во тимот, што автоматски значи и следново.
Дека клубот мора едноставно да го задржи затоа што неговиот актуелен договор завршува на лето, и засега нема на повидок нова соработка.

 

sportmedia.mk