Цело утро инспектори на шпанската полиција ги претресуваат просториите на Барселона, на Камп Ноу во случајот наречен „Барсагејт“.

Се работи за истрага против поранешниот претседател Хосеп Бартомеу, и неколку членови на раководството.

Истрагата се темели на шпиунажа на поранешните и сегашните играчи и за корупција, а не се исклучува ниту перење на пари.

Пред „Камп Ноу“ се наоѓаат многу новинари кои внимателно следат што се случува. За да имаат подобри информации, ги кријат камерите и во грмушки и ги снимаат сите случувања.

 

sportmedia.mk