Дебито на Драган Стојковиќ-Пикси на кормилото на Србија почна со водство на Ирците во Белград, но до средината на вториот дел, Србите успеаја да направат целосен пресврт.

Особено беше забележителен вториот гол за водство од 2:1 кој е дело на денескс „резервистот“ Митровиќ. Тој во стилот на селекторот Пикси кој некогаш „дрмаше“ на европските терени со лоб од косо ја смести топката во мрежата на ирскиот чувар на мрежата. Маестрално!

 

sportmedia.mk