Ристо Митревски (29), искусниот стопер откако по само неколку дена по вторпат си замина од Алашкерт и официјално има нов клуб. Тоа е Сабах, член на елитната лига во Малезија. Навистина малку неочекувано, ако се знае дека тој на 2 февруари овој месец се договори со Алашкерт од Ерменија, за нов договор. Познато е дка пред неколку месеци и тоа поради војната на тие простори, Македонецот мораше да ја напушти Ерменија.

Сепак тоа е минато за него. Тој е официјално ново име во редовите на Сабах од Малезија.

Инаку Митревски е познат по тоа што досега во својата кариера има сменето голем број клубови. Досега бил член на Работнички, Победа, Напредок, Тетекс, Металург, Сараево, Доњи Срем, Истра, Хапоел Хаифа, Енозис Паралими, Алашкерт и сега е во Сабах.

sportmedia.mk