Бојан Миовски го „тресе“ Висар Муслиу во Унгарија, а МТК дојде до победа над МОЛ Фехервар со 1:2.

Мол имаше водство по првиот дел, но Миовски во 52. минута донесе „симетрија“, а потоа преку Варга од пенал стигна и водството и победата, голема на МТК.

МТК со тоа го стигна Мол Фехервар на табелата, и сега тимот на Миовски е блиску до излез во Европа.

Муслиу го мина целиот натпревар, додека Миовски беше заменет во 87. минута.

sportmedia.mk