Тој е познат како многу одмерен, не е склон на сензациолизам, и сигурно знае што се крие позди оваа приказна.

Меси и Роналдо заедно?

Тоа е нешто што сите чекаат да видат цела една вечност, но искрено, единствен начин да се оствари е надвор од Европа. Бидејќи, никој неможе да се дозволи во тандем на лига на петки, а спомнувана е варијанта на Пари Сен Жаермен, ако замине Мбап, тие немаат толку голем платен фонд, дури и низ сите заобиколувања во вид на катарски фирми како би ги  сосединиле двата наголеми играчи во овој век

Дали постои начин?

Постои, или макар така тврди Дејвид Бекам.

Тој е познат како некој кој со сензационални изјави сака внимание од медиумите, но доста одмерен и реален.

Значи, позади овие зборови се крие нешто.

“Меси и Роналдо? Не мислам  дека тоа е нешто особено тешко, доволно е да го споменам Мајами и ќе имаме потврден одговор“. рекол Бекам.

Каква атракција би била за спонзорите и амеркинаската економија, не е тешко да се заклучи. Роналдо би можел во Америка, дури и следното лето, ако одлучи да го напушти Јувентус, нема многу опции во Европа ниту враќање во Реал или ЈУвентус, бивши клубови.

Со Меси е поразлично, тој има понуда да остане доживотно, но сака да биде близу домот, притоа, ако замине од Барселона, се чини дека Сити нема доволно пари, односно да се сврти кон иднината, го сакаат Халанд а напорите на Парижаните се насочени на тоа, со Најмер го задржат и Мбап.

Расплетот Меси-Роналдо во новата МЛС сезона не е реален, но за неколку години секако. Бекам има пари, спонзори кои тоа би можеле да го обезбедат, преку рекламни договори и разни други погодности, со што постои можност да се гледа тандемот за кој сите сонуваат…