По денешната оставка на претседателот на фудбалската федерација на Србија, Славиша Кокеза, а која пристигна по серијата обвинувања за вмешаноста на Кокеза во наводен криминал, сојузор експресно реагираше и постави нов претседател.

Во периодот кој следува сојузот ќе го води досгашниот заменик претседател, Марко Пантелиќ кој ќе ја обавува оваа должност се до изборот на нов.

Се очекува во најскоро време да бидат создадени услови за такво нешто, да се закаже седница на телата за избор но тоа ќе се случува по серијата на репрезентативни настапи.

 

sportmedia.mk