Шпанскиот тим во своите редови сака да ги донесе Клијан Мбапе и Ерлин Халанд, а наслвната на „Марка“ е посветена толку на овие двајца фудбалери.

„Две ѕвезди и една судбина“, е реченицата која ја краси насловната на „Марка“. Во текстот се вели дека клубот не застанува во намерата да ги донесе Мбапе и Халанд во текот на ова лето.

Но, за да се оствари овој голем сон ќе биде потребна голема сума на пари. Халанд чини 180 милиони евра, но и Мбапе вреди нешто приближно.

sportmedia.mk