Тимот на Манчестер Јунајтед го постигна најголемиот досега договор со една компанија за рекламирање на дрес. Клубот потпиша петгодишен договор со компанијата од Германија, TeamViewer чие лого ќе стои на дресот од сезоната 2021/2022 година. За овој склучен дил, тимот на Манчестер Јунајтед ќе добие вкупно 235 милиони фунти или пак поделено, 47 милиони по сезона.

Логото на компанијата е сино, но ќе биде адаптирано со оглед на црвената боја на дресовите на Манчестер Јунајтед.

Ова значи дека и покрај не така стабилните резултати, односно лошиот перформанс на клубот во изминатите сезони, Манчестер Јунајтед не загуби од вредноста како клуб, напротив таа очигледно се зголемува.

 

sportmedia.mk