Никогаш не е досадно со Здравко Мамиќ. Тој “експлодира бомба“ во Хрватска со својот статус на ФБ во кој пишува дека на Звонко Векиќ, судија од Жупанискиот суд во Осијек, токму тој суд го осуди него на казна затвор, му платил луксузно патување во Дубаи. Дека едноставно го подмитил и дека со Векиќ била и неговата љубовница и нејзината ќерка.

Во доказите кој тој ги поднесува се гледа дека патувањето навистина било луксузно и тоа за три особи, а патувале со луксузна класа во авион.

Тој ги предпреди останатите судии во Жупанискиот суд во Осијек да се поднесат оставки, во спротивно јавноста ќе биде информирана за се она што тие правеле во своите судиски кариери.

Кога сме кај Векиќ, претседателот на Жупанискиот суд во Осијек побарал најстрога казна за него. Векиќ пак се бранел дека приватно не го познават Мамиќ.

Навистина секогаш е интересно кога станува збор за Мамињо.

 

sportmedia.mk