Вечерва со мечот Италија – Турција во Рим, со почеток од 21 часот стартува долгоочекуваното ЕУРО 2020. Посебно за нас интересно ќе биде дека и Македонија за првпат ќе учествува. Да не се повторуваме, нашата репрезентација својот старт или деби ќе го има во недела и тоа во Букурешт со почеток од 18 часот. Ривал ни е силната селекција на Австрија. Потоа следуваат мечевите од групата Ц со Украина и Холандија.

Во продолжение можете да го видете распоредот на сите натпревари од групната фаза на ЕУРО 2020.

Врзете“ се пред своите ТВ приемници…ЕП почнува вечерва, и стискајте палци за МАКЕДОНИЈА.

ГРУПА – А

1.КОЛО – 11 јуни

РИМ:

21:00 ТУРЦИЈА – ИТАЛИЈА

12 јуни

БАКУ:

15:00 ВЕЛС – ШВАЈЦАРИЈА

2.КОЛО – 16 јуни

БАКУ:

18:00 ТУРЦИЈА – ВЕЛС

РИМ:

21:00 ИТАЛИЈА – ШВАЈЦАРИЈА

3.КОЛО – 20 јуни

БАКУ:

18:00 ШВАЈЦАРИЈА – ТУРЦИЈА

РИМ:

18:00 ИТАЛИЈА – ВЕЛС

ГРУПА – Б

1.КОЛО – 12 јуни

КОПЕНХАГЕН:

18:00 ДАНСКА – ФИНСКА

САНКТ ПЕТЕРБУРГ:

21:00 БЕЛГИЈА – РУСИЈА

2.КОЛО – 16 јуни

САНКТ ПЕТЕРБУРГ:

15:00 ФИНСКА – РУСИЈА

17 јуни

КОПЕНХАГЕН:

18:00 ДАНСКА – БЕЛГИЈА

3.КОЛО – 21 јуни

КОПЕНХАГЕН:

21:00 РУСИЈА – ДАНСКА

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

21:00 ФИНСКА – БЕЛГИЈА

ГРУПА – Ц

1.КОЛО – 13 јуни

БУКУРЕШТ:

18:00 АВСТРИЈА – МАКЕДОНИЈА

АМСТЕРДАМ:

21:00 ХОЛАНДИЈА – УКРАИНА

2.КОЛО – 17 јуни

БУКУРЕШТ:

15:00 УКРАИНА – МАКЕДОНИЈА

АМСТЕРДАМ:

21:00 ХОЛАНДИЈА – АВСТРИЈА

3.КОЛО – 21 јуни

АМСТЕРДАМ:

18:00 МАКЕДОНИЈА – ХОЛАНДИЈА

БУКУРЕШТ:

18:00 УКРАИНА – АВСТРИЈА

ГРУПА – Д

1.КОЛО – 13 јуни

ЛОНДОН:

15:00 АНГЛИЈА – ХРВАТСКА

14 јуни

ГЛАЗГОВ:

15:00 ШКОТСКА – ЧЕШКА

2.КОЛО – 18 јуни

ГЛАЗГОВ:

18:00 ХРВАТСКА – ЧЕШКА

ЛОНДОН:

21:00 АНГЛИЈА – ШКОТСКА

3.КОЛО – 22 јуни

ГЛАЗГОВ:

21:00 ХРВАТСКА – ШКОТСКА

ЛОНДОН:

21:00 ЧЕШКА – АНГЛИЈА

ГРУПА – Е

1.КОЛО – 14 јуни

САНКТ ПЕТЕРБУРГ:

18:00 ПОЛСКА – СЛОВАЧКА

СЕВИЉА

21:00 ШПАНИЈА – ШВЕДСКА

2.КОЛО – 18 јуни

САНКТ ПЕТЕРБУРГ:

15:00 ШВЕДСКА – СЛОВАЧКА

19 јуни

СЕВИЉА:

21:00 ШПАНИЈА – ПОЛСКА

3.КОЛО – 23 јуни

СЕВИЉА:

18:00 СЛОВАЧКА – ШПАНИЈА

САНКТ ПЕТЕРБУРГ:

18:00 ШВЕДСКА – ПОЛСКА

ГРУПА – Ф

1.КОЛО – 15 јуни

БУДИМПЕШТА:

18:00 УНГАРИЈА – ПОРТУГАЛИЈА

МИНХЕН:

21:00 ФРАНЦИЈА – ГЕРМАНИЈА

2.КОЛО – 19 јуни

БУДИМПЕШТА:

15:00 УНГАРИЈА – ФРАНЦИЈА

МИНХЕН:

18:00 ГЕРМАНИЈА – ПОРТУГАЛИЈА

3.КОЛО – 23 јуни

БУДИМПЕШТА:

21:00 ПОРТУГАЛИЈА – ФРАНЦИЈА

МИНХЕН:

21:00 ГЕРМАНИЈА – УНГАРИЈА

 

sportmedia.mk