Легендарниот кошаркар Мајкл Џордан поради пандемијата на коронавирусот, загубил пола милијарда долари од своето богатство.

Американските медиуми пишуваат дека Џордан од 2,1 милијарди долари, сега неговото богатство изнесува 1,6 милијарди. Загубил 500 милиони поради пандемијата, но и поради лоши вложувања.

Сепак, и со оваа сума, Џордан е меѓу најбогатите 1.500 луѓе во Светот.

sportmedia.mk