Магичен број 26! Зошо ова е најважна цифра, ако сакате а го освоите Мундијалот? (видео/фото)

Најинтересно е што бројката не варира премногу повеќе од 88 долга историја во натпеварите.

Откако Франција го освои СП како втора најмлада селекција на годинешниов Мундијал,со само 2 месеца заостанување во просек во однос на репрезентацијата на Нигерија, се запрашавме која е најмлада селекција која некогаш ја подигнала Златната Божица, години наназад на Мундијалот.

За да пресметаме просечен број на години на досегашните победници на Мундијалот, моравме да земеме дигитрон во раце, бидејќи на интернет не постои таква информација.

За чудо, просечен број на години на освојувачите на фудбалско натпреваување на планетата изнесува ни повеќе ни помалку 26.

Исто како и просекот на годинашниве освојувачи на Мундијалот на репрезентацијата на "Триколорите".

Како и да се сврти,заврти, повторно се се доаѓа до магичниот број 26.

Дали е тоа формула за успех на Мундијалот.

Што е најинтересно оваа бројка не варира премногу повеќе од 88 години долга историја на натпреварите.

Разлика помеѓу најмладиот освојувач и најискусениот освојувач е пет години, а сето тоа благодарение на Италијаните од од 60-та (29.40) која се единствена репрезентација постара со 27 години во просек која се искачи на врвот во светот.

 Најмалди се Запдните Германци од 70-та со 24,36, кои се и единствена репрезентација помлади со 25 години просек.

Сите останати победници имале просек на години во распон од 25 до 27!

Уругвај 1930 - 26.27

Италија1934 - 27.63

Италија 1938 - 25.86

Уругвај 1950 - 25.09

Западна Германија 1954 - 27.45

Бразилl 1958 - 25.31

Бразил 1962 - 27.27

Англија 1966 - 26.54

 

Западна Германија 1970 - 24.36

Бразилl 1974 - 26.72

Аргентина 1978 - 25.72

Италија 1982 - 26.95

Аргентина 1986 - 26.40

Германија1990 - 26.22

Бразил 1994 - 27.40

Франција 1998 - 26.72

Бразил 2002 - 27.27

Италија 2006 - 29.40

Шпанија 2010 - 27.09

Германија 2014 - 26.90

Франција 2018 - 26.06

Поврзани

Најнови вести

Коментари