Новиот претседател на фудбалскиот клуб Барселона Жаон Лапорта,  попладнево ја посети базата на клубот и се врати онаку каде што мина голем дел од неговата професионална кариера. Тој ја извршуваше оваа функција во минатото, а вчера повторно доби доверба од членовите на клубот, на изборот за нов претседател.

Тој доаѓа како еден вид спасител на клубот кој е во сериозна финансиска но и организациска криза, и треба да фати сосема нов колосек. Планот според Лапорта веќе е направен и врз основа на тоа ќе се тргне од овој момент па натаму.

 

sportmedia.mk