Крсте Велкоски ќе остане запаметен во историјата на Сараево како еден од играчите кои оставил најголем траг. Нашиот репрезентативец долги години е дел од овој клуб, навивачите го обожаваат, и едноставно сметаа дека тука му е местото.

Управата на клубот се реши да го испочитува Велкоски уште еднаш како и многупати во минатото и да потпише нов договор со него, кој е со трајност до јуни 2023 година.

Во моментов Крсте Велкоски има 33. години што значи дека многу веројатно во Сараево и ќе ја заврши активната фудбалска кариера.

 

sportmedia.mk