Австриецот Винсент Крихмаер победи во денешниот спуст во Кортина д’Ампецо во рамките на Светското првенство во аплско скијање. Австриецот имаше време од 1:37.79 минути и беше побрз од Германецот Андреас Зандер за една стотинка, а трет заврѓи Швајцарецот Бит Фојц.

sportmedia.mk