Најверните фанови на Вардар, навивачката група “Комити“ преку својот официјален ФБ профил, известува дека акцијата „Купи билет за спас на Вардар“ е во финална фаза. Исто така се повикува од нивна страна дека средствата собрани од продажба на речиси 30.000 билети да се реализираат за оние за кои се наменети:

Дојдовме до финалето на се она што ние но и заедно со вас го правевме.
Повикуваме да се реализира ветеното и средствата собрани од акцијата Купи билет за спас на Вардар, да завршат кај оние кои најдирекно беа и се вклучени во нашата заедничка борба.
Воедно ве информираме дека ги изработуваме Сертификатите како доказ за вашето активно учество.
Вардар ќе живее се додека не има нас сплотени, затоа што тоа е наша единствена цел.
Ви Благодариме затоа што сте со нас, и бидете така сеуште, затоа што конечната победа не е сеуште дојдена, и мора да се бориме за да дојдеме до неа“ се вели во соопштението.

sportmedia.mk