Некогашната бразилска фудбалска ѕвезда Александре Пато, доби понуда од Ирак.

Екипата на Ал-Диваниј почнала преговори со некогашниот „шпиц“ на Милан и на бразилската репрезентација.

Пато наводно бил подготвен да дојде во Ирак, но барал одредени услови. Барал огромна плата, голема куќа со базен и гарантирана безбедност за него и за неговата сопруга.

Претседателот на клубот ги потврдил преговорите.

sportmedia.mk