КФСМ денеска донесе одлука со која со оглед на фактичката состојба во државата по повод пандемијата од коронавирус, а и последните мерки кои се на сила, реши да ги прекине активностите во сите младински лиги.

Согласно со тоа, се одложуваат сите натпревари кои беа опфатени со последното делегирање, а кои поради актуелната ситуација досега не беа одиграни.

Одложувањето на натпреварите во Младинските лиги ќе трае до 20. април, 2021 година.

Во меѓувреме, федерацијата ќе ги следи сите актуелни состојби поврзани со епидемијата предизвикана од Ковид-19. Во зависност од актуелниот здравствен момент во земјата ќе бидат и следните чекори поврзани со враќање на активностите во младинскиот сегмент.

sportmedia.mk