Македонскиот интернационалец на Малта, Петар Канзуров го псотигна веројатно голот на викендов во тамошните шампионати за својот тим Сан Гван. Во триумфот на домашен терен против тимот на Кворми од 5:2, Канзуров погоди за запечатување на победата во последните моменти од натпреварот кога искористи едно додавање, одлично се ослободи од директниот чувар и биеше на подалечната статива.

Канзуров во моментов има само 21. година го исодува патот на интернационалец на потешкиот начин што се вели, но наскоро со неговиот тим се очекува да блесне во полн сјај и да ги покаже своите вистински квалитети.

sportmedia.mk