Драган Канаталаровски – Цапар, еден од нашите најдобри фудбалери во историјата и еден од нашите најпознати стратези, ја одби довербата од страна на УО на ФФМ за да ја води У-21 селекцијата на Македонија.

Всушност тој ќе го наследи Благоја Милевски кој од 1 август ќа ја предводи нашата најдобра репрезентација.

За Цапарот речиси да е се познато. Како селектор на А репрезентацијата работеше во два мандати, од септември 1999 година до март 2001, и од август 2003 до февруари 2005 година.

Пред Цапарот е нов предизвик, треба да продолжи со успесите на неговиот претходник.

 

sportmedia.mk