Нашите фудбалери денеска (10:30 часот) со чартер лет ќе заминат за Букурешт, првата база на ЕУРО 2020 година, кое за Македонија почнува во недела. Игор Ангеловски и неговите момци беа „скоцкани“ во специјално костуми.

Пред да се качат во автобус, среќа има посака првиот човек на ФФМ, Сејдени, а кога тргнаа вработените во хотелот „Хилтон“ ја испочитуваа традицијата – „им фрлија вода за среќа“.

Тие во изминатиот период беа задолжени за македонската фудбалска репрезентација.

sportmedia.mk