Денешната „Олимписка програма“ во режија на РТС имаше интересен гостин, поранешната кошаркарка Анѓелија Арбутина, која од експертски аспект го коментираше натпреварот на српските репрезентативки против Кореја, но тоа не беше она што најмногу ја забавуваше публиката.

Познато е дека сопруг на Арбутина е долгогодишниот спортски коментатор на РТС, Слободан Шаренац, кој моментално е во Јапонија на Олимписките игри, и токму тој се појави во живо на програмата, ја информираше јавноста за тековните настани од Игрите и имаше порака за сопругата.

Откако го изговори сето она што му беше на ум во врска со Олимписките игри, тој си даде слобода да види со својата сопруга дали е се во ред дома.

– И на крајот имам смешно прашање за нашата гостинка, иако не знам дали можам, даали ги оставив клучевите од станот во Белград?! Каде се децата и кој ги чува? – ја праша Слободан Шаренац својата сопруга.

Таа одговори, се смееше, но како да очекуваше вакво нешто од Слободан.