Јапонските фудбалери уште еднаш ја воодушевија светската јавност бидејќи ја оставија соблекувалната во беспрекорна состојба.

Официјалната страница на ФИФА објави фотографија од јапонската соблекувална по мечот со Хрватска, а во продолжение покажаа и дека Јапонците зад себе оставиле 11 оригами што е симбол на честа во оваа земја.

 

Ѓубрето од трибините по натпреварот го подигнаа и јапонските навивачи кои објаснија зошто го прават тоа.

„Нашето срце е чисто, па трибините мора да бидат чисти. Тоа значи дека тимот ја исполнува својата судбина. Средувањето и чистењето кога заминуваме е манифестација на нашата култура”, објасни еден Јапонец.