Македонскиот автомобилист, Игор Стефановски-Иџе не ја заврши првата трка на патеката во Астурија, Шпанија во рамките на ЕХЦ шампионатот. Тој според објавата на социјалните мрежи излетал од патеката и з жал, тешко го оштетил и возилото.

Оваа трка во Шпанија за жал нема да му обезбеди бодови на Иџе за генералниот пласман во првенството.

sportmedia.mk