Златан Ибрахимовиќ е во голема незгода…

Шветските медиуми објавиле дека Ибрахимовиќ е сопственик на една обложувалница (Bethard) која е регистрирана на Малта. Поради тоа е во голем проблем.

FIFA i UEFA во етичкиот кодекс пропишуваат дека фудбалерите никако не смеат да имаат било какво сопственичи удел во обложувалници, ако планираат да настапуваат во нивното натпреварување, а Ибрахимовиќ играјќи за Шветска и Милан ги прекршил двете правила.

Неодамна настапувал во квалификации за Светско првенство бидејќи се вратил во Шветска, а играл и за Милано.

Спрема правилата на FIFA, на Ибрахимовиќ поради конфликт на инереси му се заканува казна од околу 100.000 евра и максимална суспензија од три години забрана за играње фудбал.

Останува да се виде како оваа сага ќе заврши…