Милан и Златан Ибрахимовиќ веќе ја продолжиле соработката, па се очекува само информацијата да биде пуштена во јавност. Италијанските медиуми откриваат дека Ибра и наредната сезона ќе биде дел од Милан, а договор е постигнат после неколку неделни преговори.
Според „Скај Спорт Италија“ и „Тутомеркато“ па и другите, пишуваат дека објавата ќе биде вечерва или утре. Според истите извори Ибра за една сезона ќе заработи 7,5 милиони евра што е зголемување за 500.000 евра. Тука се уште и бонуси за настапи, голови и остварување на целите.

sportmedia.mk