Само неколку дена откако хрватската ракометна јавност беше разбранувана со писмото од ППД Загреб упатено до останатите клубови (со исклучок на Нексе) со барање з апрекин на првенството, денеска Хрватскиот ракометен сојуз (ХРС) донесе одлука за прекин на шампионатот во времетраење од еден и пол месец.

Со тоа ХРС го прифати барање на еден клуб, ППД Загреб, кој побара шампионатот д амирува додека играчите да се вакцинираат, а потоа од 19 мај до 30 јуни одново да се доигра шампионатот.

sportmedia.mk